Ideea proiectului s-a născut din nevoia de a găsi noi soluții creative pentru impactul schimbărilor climatice asupra mediului. Credem că o schimbare durabilă și pe termen lung se bazează pe schimbarea atitudinii noastre față de mediul înconjurător și pe schimbarea perspectivelor în ceea ce privește relația dintre individ și natură.
Asistăm la distrugeri și devastări ecologice masive ca urmare a obiceiurilor noastre de consum insațiabil, în urma cărora exploatăm și folosim pur și simplu resursele, subsolul și rezervele Pământului, fără reciprocitate.
Cauza principală a acestei exploatări este percepția noastră umană că suntem separați și că nu facem parte din lumea naturală, iar acest sentiment de separare ne-a condus de fapt la criza ecologică.
În acest proiect susținem conștientizarea necesității unei schimbări de atitudine, adică recunoașterea faptului că omul face parte din natură și nu o domină. Ca element al sistemului natural și social, ființa umană este afectată de toate evenimentele externe și ea însăși reacționează în orice moment la natură prin acțiunile, gândurile, activitățile sau chiar prin pasivitate.
Asociațiile partenere implicate în proiect își concentrează programele și evenimentele lor profesionale, pe sprijinirea dezvoltării personale, sprijinul și dezvoltarea unui mod de viață mai conștient și construirea unor relații de mai bună calitate cu lumea din jurul lor.
Companiile de Teatru Playback ale asociațiilor partenere reprezintă un factor important în construirea comunității și în realizarea unei schimbări de opinii, atitudini și percepții.
Teatrul Playback este o resursă creativă pentru comunitate, care produce rezultate foarte relevante pentru a împărtăși problemele comune.
Lucrând cu probleme legate de mediu și de schimbările climatice, aceste evenimente pot avea un impact pozitiv asupra publicului prin împărtășirea de povești, experiențe, sentimente legate de mediu, de distrugerea naturii, și de schimbările climatice, ceea ce crește gradul de conștientizare și responsabilitate față de impactul vieții de zi cu zi asupra mediului.
Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în ea.
Conținutul acestui website reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare care ar putea fi dată informațiilor conținute în acesta.